Over mij

Vlog Coach Edith-José


Ik kan het me nog zo goed herinneren, 16 jaar, 5VWO, bij Nederlands in het lokaal. Ik zat bij het raam, net achter het midden, het liefst zat ik achteraan, als ik maar niet opviel. Eén van mijn klasgenoten gaf een antwoord dat niet helemaal klopte, zoals zo vaak gebeurde. En ineens was het genoeg voor mij. Waarom deed ik mijn mond nooit open, waarom wilde ik zo onzichtbaar zijn. Dat wilde ik helemaal niet! Maar ik had het laten gebeuren, door mijn extreme verlegenheid. En ik besloot op dat moment dat ik er ook mocht zijn. Dat wat ik had te zeggen niet gekker, dommer, of anders was dan wat mijn klasgenoten te zeggen hadden.


Vanaf toen ging het stapje voor stapje beter. En toen ik in mijn eerste jaar van mijn studie Psychologie zat kreeg ik van een verlegen medestudente te horen dat ze zich niet voor kon stellen dat ik verlegen was (geweest).
Sinds die tijd heeft zichtbaarheid mijn interesse.Ik weet heel goed hoe eng het is om zichtbaar te zijn, maar ook hoeveel positiefs het je brengt wanneer je zichtbaar durft te zijn.

Voor ondernemers is zichtbaarheid extra belangrijk. Door zichtbaar te zijn geef je potentiële klanten namelijk de mogelijkheid jou te leren kennen. En doordat mensen het gevoel hebben je echt te kennen, worden ze sneller klant, want ze vertrouwen je.

Tegenwoordig is zichtbaar zijn makkelijker dan ooit. En niet alleen voor klanten uit Nederland of België, als je wilt zelfs voor een internationaal klanten. En daarvoor hoef je niet te reizen, jij kan zichtbaar worden vanuit je huiskamer, je kantoor, je auto, waar je maar wilt, via video!
Met video kan je een band met je klanten opbouwen. Hoe vaker mensen je zien, hoe groter de band en het vertrouwen worden en hoe meer ze bereid zijn productenof diensten van jou af te nemen. En daar gaat het je natuurlijk uiteindelijk om.Niet alleen wordt je met video zichtbaarder, je wordt veel zichtbaarder, want video's worden steeds vaker bekeken en doordat video's steeds populaider worden, ranken ze steeds hoger in de bekende search engines. Ook op social media, zoals Facebook, Instagram en YouTube, worden filmpjes door hun algoritmen steeds vaker getoond in de tijdlijn van je 'fans' .

Maar zichtbaar zijn op video vinden veel ondernemers spannend, of zelfs eng. En dan heb je nog de technische aspecten. Wat kan je doen om je angsten te overwinnen en hoe pak je het technisch aan?


Daar kan ik je mee helpen. Niet alleen heb ik mijn eigen angsten overwonnen, mijn studie psychologie heeft me nog beter geleerd hoe ik anderen hiermee kan helpen. En de technische aspecten? Ik doe al jaren heel veel met foto en video, heb inmiddels al meerdere cursussen gevolgd en vlog zelf al een aantal jaar (waarvan een heel deel in het Engels...nog enger en lastiger, want dat is niet mijn moedertaal).


Stap voor stap gaan we werken aan jouw zichtbaarheid en jou zo een voorsprong geven ten opzichte van andere ondernemers.


Heb je er al zin in?


Ik wel!


Ps. Heb je mijn gratis eBook met tips om te starten met vloggen al? Je kan het hieronder aanvragen!


Copyright 2017, Wallbo Photography

Disclaimer