Behind the scenes 1

Vandaag geen blog, maar alleen een korte vlog :-). Volgende week weer een normale blog-vlog!

Hieronder kunnen jullie de vlog bekijken.

Insert WordPress Content

The show must go on

The show must go on

The show must go on

Hoe run jij je onderneming?

Hoe run jij je onderneming? Ga je er vol voor? Vast wel, want je wilt natuurlijk dat je onderneming slaagt.

Je wilt  dat je klanten tevreden blijven, door te leveren waar ze voor betalen. En natuurlijk lever je op tijd.

Ja toch?

Waarschijnlijk laat je zelfs griep hier niet tussen komen, jij komt je afspraken na.

Doe je hetzelfde met vloggen?

Ook jouw vlog is een afspraak

Dat klinkt misschien wat overdreven. Dat kan ik me goed voorstellen, want voor je vlogs word je (zeer waarschijnlijk) niet betaald. Maar regelmatig vloggen (over het belang daarvan ga ik in deze blog-vlog in) is ook een afspraak. Een afspraak die je maakt met al je kijkers, klanten en potentiële klanten (laten we ze even fans’ noemen, niet die hard gillende stalkende fans, maar de leuke 😉 ).

En het is zo makkelijk om dat ‘even’ te laten vallen, wanneer je druk bent, of je gewoon niet zo lekker voelt. Maar jouw fans verwachten iets van jou, wachten op jou. En één keer niets laten horen kan het vertrouwen schaden.

Is er dan nooit sprake van overmacht?

Tsja…in heel extreme gevallen natuurlijk wel, maar bij een griepje, nee.

Dat klinkt hard hè? Maar het valt wel mee, wanneer je doorleest leg ik uit waarom.

Wanneer je echt ziek bent. Of door omstandigheden helemaal geen tijd hebt voor je vlog. Maak dan niet je normale vlog, zoals je fans van je gewend zijn, maar maak een hele korte vlog. In die korte vlog leg je uit wat er aan de hand is.

Niet alleen stel je je fans niet teleur. Je laat ook zien dat je ‘gewoon mens bent’, meestal gaan je fans je daardoor alleen maar sympathieker vinden en ze zien dat je ze serieus neemt.

Je maakt het jezelf makkelijker

“Wat?! Makkelijker?” Zal je misschien denken. Ziek, of onder andere vervelende omstandigheden toch vloggen en daarmee maak ik het mezelf makkelijker?

Je vraagt je misschien af wat mijn definitie is van ‘makkelijker’.

Weet je hoeveel makkelijker het is om na één keer iets niet te doen het een volgende keer weer niet te doen? Zeker wanneer je nog niet zo lang vlogt, want het kost gewoon tijd en moeite.

De tweede keer heb je meestal een veel minder goed excuus. En weet je hoe groot het risico is dat je het de keer daarna weer niet doet….het niet doen wordt steeds makkelijker. De discipline is verdwenen (een interessant artikel over discipline kan je hier vinden). En wanneer je stopt met vloggen, of heel onregelmatig gaat vloggen, dan raak je heel veel fans kwijt en je raakt vertrouwen kwijt. Je had met je fans afgesproken elke week, of twee keer in de week, of elke… vul maar in op de puntjes wat je afgesproken hebt, te vloggen en die belofte kom je niet meer na.

Je stopt dus niet alleen maar met vloggen, je verliest veel meer en dat vertrouwen dat je verliest krijg je niet makkelijk terug.

The show must go on

Zorg dus dat je hoe dan ook iets op video plaatst. Als dat dan een keertje zonder logo en al je andere standaard branding is, dan is dat veel minder erg dan dat je jezelf helemaal niet laat zien.

Vertel je kijkers zo eerlijk mogelijk wat er aan de hand is waardoor ze niet jouw gebruikelijk vlog krijgen. Probeer, wanneer dat nog niet de volgende keer zal zijn, een eerlijke inschatting te geven van wanneer ze weer een reguliere vlog van je kunnen verwachten. En probeer ook de volgende keer, wanneer je nog geen reguliere vlog kan maken, wel een korte update te geven. Je fans zijn geïnteresseerd en dat betekent bijna altijd dat ze ook geïnteresseerd zijn in hoe het met je gaat.

Mischien ben je nieuwsgierig hoe ik op het idee kwam om mijn blog en vlog vandaag over dit onderwerp te laten gaan?

Dat komt doordat het voor mij vandaag ook wel heel makkelijk geweest zou zijn geen vlog te maken. Ik heb een enorm druk weekend voor de boeg en moet nu dus voorwerk doen…dat had ik allemaal wel ingecalculeerd. Wat ik niet had ingecalculeerd is dat ik mijn vinger flink zou beschadigen, door er zo’n breed nietje aan de ene kant in te laten komen en aan de ander kant weer uit te laten komen…behoorlijk onhandig…in alle opzichten, maar…the show must go on :-).

Branding 3 tips voor herkenbaarheid

FotoVideo4U Vlog Branding 3 tips voor herkenbaarheid Vlog Coach Edith-José

Branding 3 tips voor herkenbaarheid

Branding is belangrijk, ook wanneer je net begint met vloggen. Ik heb 3 tips om je herkenbaarheid te vergroten.

Waarom is herkenbaarheid zo belangrijk?

Begin je net met vloggen? Of sta je op het punt om te beginnen? Ook dan al is het goed om je bezig te houden met de herkenbaarheid van je vlog.

Waarom? daar zijn eigenlijk best veel redenen voor:

 • Herkenbaarheid geeft je (potentiële) klant een vertrouwd gevoel;
 • Waar je je vlog ook post, je (potentiële) klant pikt jouw vlog er direct uit;
 • Het zorgt voor online én offline herkenning;
 • Het geeft je een duidelijke indentiteit;
 • Je krijgt makkelijker ambassadeurs voor je bedrijf.

Hoe zorg je dat je vlog herkenbaar is?

Ik heb 3 tips om te zorgen dat jouw vlog herkenbaar is.

 • Zorg voor een herkenbare thumbnail
 • Gebruik een logo in je vlog
 • Zorg voor een vergelijkbare opbouw of intro

1. Zorg voor een herkenbare thumbnail

Op veel social media kanalen kan je gebruik maken van een thumbnail voor je vlog.

Een thumbnail is een foto, eigenlijk een verkleinde foto. Wanneer je erop klikt kom je bij de grote foto of, in dit geval, de video.

Wanneer je niets doet, dan kiest het social mediakanaal, zoals Facebook, YouTube of Instagram, zelf een afbeelding vanuit je video.

Om te zorgen dat je vlog herkenbaar is is het belangrijk dat je voor elke video zelf een thumbnail maakt. Zorg ervoor dat jouw thumbnails een gezamelijke component hebben. Dit kan je logo zijn, een bepaald kleurgebruik, een lettertype. Het gaat erom dat in één opslag duidelijk is dat het om een vlog van jou, van jouw bedrijf, gaat.

2. Gebruik een logo in je vlog

Het gebruik van een logo in je vlog heeft meerdere voordelen.

 • Wanneer de kijker midden in een video van jou beland, ziet hij direct dat het om een vlog van jou gaat, ook wanneer jij even niet in beeld bent.
 • Jouw logo blijft hierdoor beter hangen bij de kijker, waardoor hij het ook sneller zal herkennen in andere vormen van communicatie die je inzet.
 • Wanneer iemand jouw vlog deelt, dan maken nieuwe kijkers ook direct kennis met de naam van je bedrijf/ je logo, waardoor zij je ook sneller zullen herkennen.

3. Zorg voor een vergelijkbare opbouw/ intro

Door je vlog op een zelfde manier op te bouwen zorg je voor vertrouwdheid en vertrouwen. Hoeveel de inhoud van je vlogs ook mag verschillen, het geeft een vertrouwd gevoel wanneer je opbouw hetzelfde is. Het belangrijkste is hierbij het begin en het einde van je vlog.

Een echte intro, zoals ik die gebruik in mijn vlogs, is niet per sé noodzakelijk. Wanneer je altijd op dezelfde manier je vlog start, is dat al voldoende en hetzelfde geldt voor de afsluiting van je vlog. Denk bijvoorbeeld aan de ‘doorrollende r’ van Matthijs van Nieuwkerk wanneer hij aan het begin van zijn programma zegt: “Dit is de wereld draait doorrrrrr”. Dat geeft je, wanneer je fan bent, het vertrouwde gevoel en je gaat er nog eens even lekker voor zitten.

Dat vertrouwde gevoel is belangrijk, dit geeft je kijker steeds meer vertrouwen. In jou en in jouw bedrijf en daar gaat het uiteindelijk om.

Kijk nog maar eens goed naar mijn vlog hieronder en mijn eerdere vlogs, zoals deze bijvoorbeeld, om te zien hoe ik de drie tips hierboven inzet.

Storytelling in je vlog

Storrytelling in je vlogFotoVideo4U Vlog 12 Storytellingvoor je vlog

Storytelling in je vlog

Storytelling in je vlog. Waarom is het slim om dat te gebruiken?

Hou je van een goed verhaal? Een spannend boek? Misschien heb je niet veel tijd om te lezen, maar, hou je ervan?

De meeste mensen beantwoorden deze vraag, net als jij waarschijnlijk, met ja.

En dat is precies de reden waarom storytelling werkt.

Wanneer je al een tijdje ondernemer bent weet je waarschijnlijk al dat storytelling belangrijk is om echt goed te gaan verkopen.

Toch is verkopen, als het goed is, niet wat je veel in je vlog doet.

Kijkers vinden verhalen geweldig

Het doel van je vlog is om mensen vertrouwd met je te maken, aan je te binden. En dit doe je niet (in eerste instantie) door te verkopen.

Natuurlijk ga je uiteindelijk verkopen, deels in je vlog, maar vooral dóór je vlog.

Daarvoor heb je natuurlijk kijkers nodig en die kijkers, die moet je kunnen boeien. En dat is waar storytelling om de hoek komt kijken!

Verhalen werken!

Verhalen verbinden en verkopen

Ken je dat, dat je helemaal in een verhaal getrokken wordt? Dat je voelt wat de hoofdpersoon voelt en je alles om je heen vergeet?

Dat is waarom verhalen zo goed werken, je stelt het jezelf voor, je stelt jezelf voor dat jij de hoofdpersoon bent.

Wanneer je in je vlog jouw verhaal vertelt, wat jij overwonnen of bedacht hebt en dat je daarmee je potentiële klant kan helpen, dat spreekt aan. Dan hou je de aandacht vast en boei je je potentiële klanten.

En wanneer je dat doet, dan ga je uiteindelijk ook verkopen. Hoe beter en geloofwaardiger, daarom is het ook belangrijk dat het écht jouwverhaal is, je verhaal, hoe meer potentiële klanten je bindt en dat is natuurlijk belangrijk wanneer je ondernemer bent.

Laat je mij jouw vlog zien waarin je storytelling gebruikt?

 

Wanneer ben jij jezelf?

Wanneer ben jij jezelf?

Wanneer ben jij jezelf?

Wanneer ben jij jezelf? Wanneer je alleen bent? Bij je partner? Of ‘gewoon’ altijd?

En wat is jezelf zijn? Is er maar één ‘jezelf’? Of kunnen er in verschillende situaties verschillende versies van jezelf zijn?

Waarschijnlijk ben je in verschillende situaties net even anders. Zakelijk ben je bijvoorbeeld net wat serieuzer dan bij je vrienden. Terwijl je bij je partner waarschijnlijk meer je gevoelige kant laat zien dan wanneer je met een klant praat.

Je zakelijke zelf

Je zakelijke zelf komt het best naar voren wanneer je één op één met een klant praat. Hoe ben je dan? Ben ja alleen maar serieus, of komt er ook humor aan te pas? Laat je je gevoel zien, of helemaal niet?

Jij kent je zakelijke zelf het beste.

Is dat ook de ‘zelf’ die je terug ziet in je vlogs?

Jezelf zijn in je vlogs

Het klinkt zo normaal en misschien ook wel simpel, jezelf zijn in je vlogs. Toch is dit iets waar veel beginnende vloggers moeite mee hebben.

Ze zijn vooral vaak serieuzer en onzekerder.

Waar komt dat door?

3 Tips om je zakelijke zelf te zijn in je vlogs

Vloggen is in het begin onwennig en daardoor is het zo lastig om jezelf te zijn. Je moet op zoveel dingen letten. Meestal ben je vooral bezig met het overbrengen van je verhaal.

Hoe kan je dan toch zoveel mogelijk je zakelijke zelf zijn?

 1. Zie de lens niet als een lens, maar probeer je voor te stellen dat het je ideale klant is.
 2. Praat rustig, niet alleen heb je daardoor meer tijd om je zinnen te formuleren, waardoor je zekerder overkomt, maar je klant heeft ook meer tijd om de informatie tot zich te nemen. Wanneer je face-to-face met een klant praat en je praat te snel, dan zie je dat de aandacht van je klant afdwaalt of je ziet het wanneer je klant je niet begrijpt. Wanneer je vlogt zie je dat niet en wanneer je rustig praat heb je meer kans dat je boodschap aan komt.
 3. Kies onderwerpen waar je je in thuis voelt. Dit maakt je zekerder over wat je vertelt en je hoeft je minder te focussen op je verhaal, waardoor je meer tijd en aandacht hebt om je te focussen op de punten onder 1 en 2.

Oefenen

Oefening baart kunst. Een dooddoener?

Zeker niet! Hoe vaker je vlogt, hoe makkelijker het je af gaat om jezelf te zijn. Ik vlog zelf inmiddels een tijdje en bij onderwerpen waarin ik me goed thuis voel kan ik inmiddels goed mijn (zakelijke) zelf zijn. Bij onderwerpen waar ik net wat minder in thuis ben merk ik dat het me meer moeite kost, dit komt omdat ik dan op teveel tegelijk moet letten. Toch gaat het ook dan inmiddels steeds beter.

Dus echt, hoe vaker je vlogt, hoe makkelijker het je af zal gaan.

Veel plezier met vloggen!

Ben je al geabonneerd op mijn YouTube kanaal? Daar vind je mijn wekelijkse vlog. Je kan mijn kanaal vinden via mijn vlog hieronder.

 

 

 

Stopwoorden, eh, wat doe je eraan?!

Stopwoorden, eh, wat doe je eraan?!

Stopwoorden, eh, wat doe je eraan?!

Stopwoorden, eh, wat doe je eraan?! Erger je je wel eens aan? Bij jezelf, of bij iemand waarvan je regelmatig een vlog kijkt?

Stopwoorden

Stopwoorden zijn erin vele soorten en maten, van echte woorden, als ‘Oké’, tot korte zinnetjes, zoals ‘zeg maar’ of ‘ik zweer je’. En dan is er nog eh, alleen maar een klank.

Hoe kom je van stopwoorden af? Daar ga ik zo op in. Maar wil je ook weten wat de functie is van stopwoorden? Dan is dit misschien wel een interessant artikel, ja, misschien nog een soort van interessant, zeg maar ;-).

Hoe voorkom je dat je stopwoorden gebruikt tijdens het vloggen?

Heb je het artikel gelezen? Dan weet je een beetje wat het nut van stopwoordjes kan zijn. Maar wanneer je vlogt (en misschien, stiekem, ook wel in het dagelijks leven) wil je natuurlijk zo min mogelijk gebruik maken van stopwoorden, want ja, ze zijn zeg maar, eh, best wel irritant.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen waardoor je veel minder stopwoorden gaat gebruiken. Ik zet hier drie tips op een rij en ga er in mijn vlog (zie het filmpje onder deze blog) ook nog verder op in.

3 tips

Ik heb 3 tips om van je stopwoorden af te komen, of ze in ieder geval veel minder te gaan gebruiken.

 1. Praat over een onderwerp waar je veel over weet en je zeker over voelt.
 2. Bedenk van tevoren wat je wil vertellen, de kernpunten, schijf ze eventueel op
 3. Neem de tijd, spreek net wat langzamer dan normaal.

Het werkt echt

Deze tips werken heel goed en zorgen ervoor dat je minder stopwoorden gebruikt.

De meeste mensen die deze tips horen maken zich vooral zorgen om tip 3, ze vragen zich af of ze dan niet sloom over komen.

Twee vliegen in één klap

Wanneer we ergens veel over weten praten we meestal juist snel. Voor je kijker vaak te snel, want die heeft over het algemeen minder kennis van het onderwerp dan jij en heeft dus meer tijd nodig om de informatie te verwerken.

Door langzamer te praten dan je normaal zou doen sla je dus twee vliegen in één klap. Je geeft de kijker meer kans om de informatie te verwerken en dus het meeste uit je vlog te halen en je geeft jezelf de tijd om de zinnen in je hoofd te formuleren voordat je ze uit spreekt, waardoor je minder snel stopwoorden gebruikt.

Probeer je het?

Ik hoor het heel graag wat je ervaringen zijn met het toepassen van de tips!

 

 

Challenges belangrijk voor deelnemer en ondernemer

Vlog Coach Edith-José Challenges belangrijk voor zowel deelnemer als ondernemer
Vlog Coach Edith-José Challenges belangrijk voor zowel deelnemer als ondernemer

Challenges belangrijk voor deelnemer en ondernemer

Challenges schieten als paddestoelen uit de grond lijkt het wel. Dat is niet zo verwonderlijk,want challenges zijn belangrijk voor deelnemer en ondernemer.

Deelnemers kunnen enorm veel waarde uit een challenge halen

Challenges zijn bijna altijd gratis. Dat is voor deelnemers heel gunstig, want je kan er wel veel waarde uit halen.

De meeste challenges worden georganiseerd op Facebook. Aan die challenges is dan bijna altijd een aparte Faceook groep gekoppeld waar je de uitwerking van je opdrachten kan delen. En dat is precies wat een challenge over het algemeen zoveel waardevoller maakt dan een gratis cursus of eBook.

Juist doordat je weet dat er verwacht wordt dat je je opdrachten uitwerkt, zal je dat sneller doen, maar er is meer.

Je krijgt feedback

Door de uitwerking van je opdrachten te delen in de bijbehorende Facebook groep krijg je feedback. Over het algemeen krijg je feedback van de ondernemer die de challenge organiseert. Dat is gelijk een tip aan de ondernemer, doe dat ook echt, neem heel actief deel aan de Facebook groep.

Daarnaast krijg je meestal ook feedback van andere deelnemers. Die kijken met een frisse, net wat andere blik dan de ondernemer die de challenge organiseert en dat kan ook heel waardevol zijn.

De voordelen van een challenge voor de ondernemer

Het lijkt misschien gek, je geeft gratis kennis weg, hoe kan dat goed zijn voor jou als ondernemer?

Juist door kennis weg te geven geef je de deelnemer vertrouwen in jouw kennis en kunde. Je moet tijdens een challenge dan ook echt waarde leveren, maar daar kan je ook enorm veel voor terug krijgen. Wat krijg je dan uiteindelijk terug? Betalende klanten!

Hoe pak je een challenge goed aan als ondernemer?

Er zijn best wat dingen waar je bij stil moet staan, de duur van je challenge, een geautomatiseerd systeem om je challenge te verzenden, of niet, maar dan maak je het jezelf niet makkelijk. En het allerbelangrijkste, de vorm en inhoud.

De duur van de challenge

De duur van de challenge is onder meer afhankelijk van de inhoud, hoeveel wil je de deelnemer bieden, hoeveel ‘opdrachten’ heb je?

Hoe dan ook is het verstandig om met een oneven aantal dagen of weken te gebruiken en dit ook in getallen te schrijven, zoals mijn 7-daagse vlog challenge (en niet mijn zeven-daagse vlog challenge). Als je wat meer wilt weten over de achtergrond van het belang van oneven getallen dan kan je dit interessante artikel lezen.

De vorm van de challenge

Elke dag, of week, net waar je voor kiest, bied je je deelnemers een stukje kennis. Natuurlijk iseen challenge niet compleet zonder opdracht, dus aan dat stukje kennis verbind je een opdracht. De uitwerking van die opdracht kunnen ze vervolgens in een besloten Facebook groep delen.

De reden om te kiezen voor een besloten Facebook groep is tweeledig. Als ondernemer kan je zo controleren dat alleen deelnemers meedoen/ worden toegelaten die zich ook echt voor je challenge hebben ingeschreven. Voor de deelnemers is het veilig dat niet iedereen zomaar de uitwerking van hun opdrachten kan zien, zo kunnen ze eerst oefenen.

Hoe geef je de opdrachten aan je deelnemers

Als ondernemer nadenken over hoe je de opdrachten aan je deelnemers geeft. Dit kan door dagelijks een e-mail te sturen, dit kan ook door de opdracht te plaatsen in de besloten Facebook groep. Er zijn vast nog meer mogelijkheden, maar dit zijn de meest gangbare.

En ook daarbinnen zijn weer keuzes. Geef je de opdracht alleen in tekstvorm, vis een filmpje, of via een combinatie van beide?

Ik zou zelf gaan voor het filmpje, of een combinatie van filmpje en tekst. Niet alleen spreekt beeld meer, je bouwt door filmpjes waarin je jezelf laat zien ook veel sneller een band met je deelnemers op.

De inhoud van je challenge

Daar ga ik je natuurlijk niets over vertellen. Jij weet waar je expert in bent, welke kennis je gratis weg wilt geven en welke kennis je vervolgens betaald aan wilt bieden.

Ik organiseer ook een challenge

Wil je de opdrachten voor jouw challenge introduceren met behulp van een filmpje? Of wil je überhaupt zichtbaarder worden als ondernemer? Volg dan mijn 7-daagse vlog challenge hij start op 30 oktober. Uiteraard kan je je filmpjes delen in een besloten Facebook groep, waar je feedback kan krijgen van mij en andere deelnemers.
Doe je mee?
Inschrijven kan via de link, of via het formulier hieronder, net onder mijn vlog.

 

 

Schrijf je hieronder in voor de 7-daagse vlog challenge

Wat wil je dat je klanten doen?

 

FotoVideo4U Vlog 8 Wat wil je dat je klanten doen? Vlog Coach

Welke actie wil je dat je klanten ondernemen wanneer ze jouw vlog hebben bekeken? Wat wil je dat je klanten doen?

Natuurlijk is je ultieme doel dat ze je dienst of product kopen. Je vlogt immers om potentiële klanten aan je te binden en uiteindelijk om te zetten in betalende klanten.

Toch is je vlog, zeker in het begin, wanneer je nog weinig klanten hebt, niet de plaats om te verkopen. Door direct te gaan verkopen in je vlog loop je het risico dat mensen niet meer gaan kijken, het wordt vaak als opdringerig ervaren.

Niet verkopen? Wat dan wel?

Je maakt je vlog om een band op te bouwen met je (potentiële) klanten. Die band bouw je het snelst op wanneer je klanten al jouw vlogs zien. Een prima ‘Call to action’ (oproep over te gaan tot actie) is dan ook om jouw kijkers te vragen zich te abonneren.

Interactie voor extra binding

Door de interactie aan te gaan wordt de binding met je (potentiële) klanten nog groter. Maar hoe ga je de interactie aan in een vlog? Want eerlijk is eerlijk, je staat daar alleen met die camera en hoe kan je dan interactie aangaan?

Een manier om de interactie aan te gaan is bijvoorbeeld om je kijkers te vragen wat ze graag in een volgende vlog willen zien. Je kijkers zullen er dan nog meer op gebrand zijn om je volgende vlog te kijken, misschien wordt hun onderwerp wel behandeld!

Wanneer je in je vlog tips geeft dan zou je aan je kijkers kunnen vragen om met je te delen wat ze naar aanleiding van jouw tips gemaakt of gedaan hebben. Als je mensen vraagt om iets met je te delen is het wel belangrijk daar ook op te reageren.

Hoeveel calls to action?

Je hebt nu misschien wel 4 ideeën voor een call to action. Wanneer je die alle 4 in één vlog noemt, is de kans groot dat er met niet één call to action iets gedaan wordt. En anders waarschijnlijk alleen met de laatste call to action die je doet.

Beperk je per vlog dus tot één call te action. Bewaar de andere call to action voor een volgende vlog.

Wanneer doe je je call to action?

Je call to action is het meest effectief wanneer je hem aan het einde van je vog doet. Je kijkers hoeven dan niet meer naar jou te kijken en kunnen dus direct actie gaan ondernemen.

Soms is er tijdens je vlog een natuurlijk moment om je call to action te doen. Dat is prima, maar herhaal hem dan aan het eind, zodat hij blijft hangen en de kans dat je kijkers overgaan tot actie groter is.

 

Hieronder kan je mijn vlog bekijken die bij deze blog hoort.

Ps. Heb je mijn eBook met vlog tips al? Je kan hem hieronder aanvragen!

 

Regelmaat

 

FotoVideo4U Vlog 7 regelmaat

Regelmaat is dat echt zo belangrijk?

Ik had er een bloedhekel aan, rust, reinheid en regelmaat. Waarom? Alles was strikt georganiseerd en voorspelbaar bij ons thuis en ik hou van afwisseling. Maar hoeveel je ook van afwisseling houdt, behoefte aan een bepaalde mate van regelmaat, van vertrouwdheid, hebben we allemaal.
Toen ik kinderen kreeg, toen ontkwam ik er natuurlijk niet meer aan, die rust, reinheid en regelmaat. En inmiddels zie ik er ook de voordelen wel van en zoek ik op andere manieren afwisseling en uitdaging.
Maar regelmaat in vlogen, want daar gaat het om, is dat wel zo belangrijk?

Een relatie opbouwen met je klanten

Veel ondernemers die starten met vloggen maken een vlog wanneer ze inspiratie hebben, er zin in hebben. Op dat moment hebben ze het gevoel iets te vertellen te hebben en daarom maken ze een vlog. En hoe waardevol die vlogs vaak ook zijn, ze worden meestal weinig bekenen, of in ieder geval minder dan zou kunnen en dat komt omdat ze nog geen trouwe volgers opgebouwd hebben.
Door middel van je vlogs heb je de mogelijkheid om een band met jouw klanten op tebouwen, een soort van relatie. Maar zoals met elke relatie, het opbouwen van een goede relatie, waarin je weet wat je aan elkaar hebt kost tijd.
Met iemand die je elke week op de sportclub ziet en waar je elke week een praatje mee maakt, daar kan je een bandmee opbouwen. Iemand die af en toe eens om dezelfde tijd sport, daar bouw je veel minder makkelijk een band mee op.

Je favoriete tv programma

Heb je ook een favoriet tv programma, zo’n programma waarvan je de eerste aflevering zag en dacht “dat wil ik vaker zien!”?  Je kijkt wanneer het wordt uitgezonden, zodat je weet wanneer je de volgende aflevering kan verwachten. Stel je nou voor dat de tv zender dat programma uit zendt wanneer het toevallig uit komt. Soms een paar keer per week, soms een week niet en op hele verschillende dagen en tijden. Dan is er een grote kans dat jij geen trouwe kijker wordt, niet omdat je dat niet zou willen, maar omdat je geen idee hebt wanneer je moet kijken.
Zo werkt het met vloggen ook. Klanten die jouw vlogs leuk of interessant vinden willen weten wanneer ze weer een vlog van je kunnen verwachten, zodat ze je echt kunnen gaan volgen. En wanneer ze je vlogs regelmatig bekijken, dan kan jij een band met die klanten opbouwen.
Regelmaat is dus echt belangrijk. En of dat één keer in de twee weken is, één keer in de week, of elke dag, dat maakt niet zoveel uit, als je er maar duidelijk in bent en je klanten weten waar ze van op aan kunnen.
 
 

Vloggen als ondernemer, hobby of noodzaak?

Vloggen als ondernemer, hobby of noodzaak?

vloggen als ondernemer hobby of noodzaak FotoVideo4U

‘Ik blog al’… en andere argumenten

  “Ik blog toch al, is dat dan niet genoeg?!”, dat heb ik al vaak gehoord. En het antwoord is nee. Wanneer je echt een groot bereik wilt krijgen en houden, dan is vloggen echt een logische stap. Zijn er dan echt geen argumenten tegen vloggen? Natuurlijk wel, maar niet heel veel. Zo heeft vloggen niet heel veel toegevoegde waarde wanneer je al genoeg klanten hebt, of wanneer je alleen lokaal onderneemt en je daar fysiek al veel aanwezig bent en jezelf laat zien.

Wat is de toegevoegde waarde van vloggen?

De vraag wat vloggen nou toevoegt heb ik al vaak gehoord. En het antwoord is heel kort en simpel. Je geeft (potentiële) klanten de mogelijkheid een band met je op te bouwen. “Oh, maar dat doe ik al met mijn blog”, hoor ik je denken. En natuurlijk bouw je met bloggen ook een band op met je klanten, maar de band die je met vloggen opbouwt is nog sterker. Je klanten zien je, horen je, ze hebben echt het gevoel jou al te kennen, nog voordat ze je ooit in levenden lijve ontmoet hebben.

Het opbouwen van een band

Met vloggen bouw je dus veel makkelijker en sneller een band op met (potentiële) klanten. De voordelen van een band?

 • Een band schept vertrouwen.
 • Wanneer mensen een band met je hebben en je vertrouwen, dan zijn ze eerder bereid jouw producten te kopen.

En daar is het je als ondernemer natuurlijk om te doen, meer mensen helpen of meer producten verkopen (en die twee kunnen zeker hand in hand gaan 🙂 ).

Je kan heel veel mensen bereiken, meer dan met een blog

Met vloggen kan je enorm veel potentiële klanten bereiken. Zelfs steeds meer dan met een blog. De reden hiervoor is dat video steeds populairder wordt en daar spelen zoekmachines als Google op in, video’s ranken steeds hoger, waardoor je bereik met vlogs groter wordt.

Vloggen als ondernemer, hobby of noodzaak?

Wanneer je de argumenten hierboven hebt gelezen, dan weet je het antwoord op deze vraag te geven, pure noodzaak. Oké, dat is misschien net wat sterk geformuleerd, maar wanneer je echt goed wilt groeien als ondernemer en meer klanten wilt aantrekken, dan is vloggen the way to go!

Mijn vlog

Hieronder vind je mijn vlog over dit onderwerp. Ik ben heel benieuwd wat je zelf fijner vindt, je meer vertrouwen geeft, mijnblog hierboven, of mijn vlog? Of doet de combinatie het juist voor jou, want dat kan natuurlijk ook. Laat je het me weten?