Branding 3 tips voor herkenbaarheid

FotoVideo4U Vlog Branding 3 tips voor herkenbaarheid Vlog Coach Edith-José

Branding 3 tips voor herkenbaarheid

Branding is belangrijk, ook wanneer je net begint met vloggen. Ik heb 3 tips om je herkenbaarheid te vergroten.

Waarom is herkenbaarheid zo belangrijk?

Begin je net met vloggen? Of sta je op het punt om te beginnen? Ook dan al is het goed om je bezig te houden met de herkenbaarheid van je vlog.

Waarom? daar zijn eigenlijk best veel redenen voor:

 • Herkenbaarheid geeft je (potentiële) klant een vertrouwd gevoel;
 • Waar je je vlog ook post, je (potentiële) klant pikt jouw vlog er direct uit;
 • Het zorgt voor online én offline herkenning;
 • Het geeft je een duidelijke indentiteit;
 • Je krijgt makkelijker ambassadeurs voor je bedrijf.

Hoe zorg je dat je vlog herkenbaar is?

Ik heb 3 tips om te zorgen dat jouw vlog herkenbaar is.

 • Zorg voor een herkenbare thumbnail
 • Gebruik een logo in je vlog
 • Zorg voor een vergelijkbare opbouw of intro

1. Zorg voor een herkenbare thumbnail

Op veel social media kanalen kan je gebruik maken van een thumbnail voor je vlog.

Een thumbnail is een foto, eigenlijk een verkleinde foto. Wanneer je erop klikt kom je bij de grote foto of, in dit geval, de video.

Wanneer je niets doet, dan kiest het social mediakanaal, zoals Facebook, YouTube of Instagram, zelf een afbeelding vanuit je video.

Om te zorgen dat je vlog herkenbaar is is het belangrijk dat je voor elke video zelf een thumbnail maakt. Zorg ervoor dat jouw thumbnails een gezamelijke component hebben. Dit kan je logo zijn, een bepaald kleurgebruik, een lettertype. Het gaat erom dat in één opslag duidelijk is dat het om een vlog van jou, van jouw bedrijf, gaat.

2. Gebruik een logo in je vlog

Het gebruik van een logo in je vlog heeft meerdere voordelen.

 • Wanneer de kijker midden in een video van jou beland, ziet hij direct dat het om een vlog van jou gaat, ook wanneer jij even niet in beeld bent.
 • Jouw logo blijft hierdoor beter hangen bij de kijker, waardoor hij het ook sneller zal herkennen in andere vormen van communicatie die je inzet.
 • Wanneer iemand jouw vlog deelt, dan maken nieuwe kijkers ook direct kennis met de naam van je bedrijf/ je logo, waardoor zij je ook sneller zullen herkennen.

3. Zorg voor een vergelijkbare opbouw/ intro

Door je vlog op een zelfde manier op te bouwen zorg je voor vertrouwdheid en vertrouwen. Hoeveel de inhoud van je vlogs ook mag verschillen, het geeft een vertrouwd gevoel wanneer je opbouw hetzelfde is. Het belangrijkste is hierbij het begin en het einde van je vlog.

Een echte intro, zoals ik die gebruik in mijn vlogs, is niet per sé noodzakelijk. Wanneer je altijd op dezelfde manier je vlog start, is dat al voldoende en hetzelfde geldt voor de afsluiting van je vlog. Denk bijvoorbeeld aan de ‘doorrollende r’ van Matthijs van Nieuwkerk wanneer hij aan het begin van zijn programma zegt: “Dit is de wereld draait doorrrrrr”. Dat geeft je, wanneer je fan bent, het vertrouwde gevoel en je gaat er nog eens even lekker voor zitten.

Dat vertrouwde gevoel is belangrijk, dit geeft je kijker steeds meer vertrouwen. In jou en in jouw bedrijf en daar gaat het uiteindelijk om.

Kijk nog maar eens goed naar mijn vlog hieronder en mijn eerdere vlogs, zoals deze bijvoorbeeld, om te zien hoe ik de drie tips hierboven inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *