Regelmaat

 

FotoVideo4U Vlog 7 regelmaat

Regelmaat is dat echt zo belangrijk?

Ik had er een bloedhekel aan, rust, reinheid en regelmaat. Waarom? Alles was strikt georganiseerd en voorspelbaar bij ons thuis en ik hou van afwisseling. Maar hoeveel je ook van afwisseling houdt, behoefte aan een bepaalde mate van regelmaat, van vertrouwdheid, hebben we allemaal.
Toen ik kinderen kreeg, toen ontkwam ik er natuurlijk niet meer aan, die rust, reinheid en regelmaat. En inmiddels zie ik er ook de voordelen wel van en zoek ik op andere manieren afwisseling en uitdaging.
Maar regelmaat in vlogen, want daar gaat het om, is dat wel zo belangrijk?

Een relatie opbouwen met je klanten

Veel ondernemers die starten met vloggen maken een vlog wanneer ze inspiratie hebben, er zin in hebben. Op dat moment hebben ze het gevoel iets te vertellen te hebben en daarom maken ze een vlog. En hoe waardevol die vlogs vaak ook zijn, ze worden meestal weinig bekenen, of in ieder geval minder dan zou kunnen en dat komt omdat ze nog geen trouwe volgers opgebouwd hebben.
Door middel van je vlogs heb je de mogelijkheid om een band met jouw klanten op tebouwen, een soort van relatie. Maar zoals met elke relatie, het opbouwen van een goede relatie, waarin je weet wat je aan elkaar hebt kost tijd.
Met iemand die je elke week op de sportclub ziet en waar je elke week een praatje mee maakt, daar kan je een bandmee opbouwen. Iemand die af en toe eens om dezelfde tijd sport, daar bouw je veel minder makkelijk een band mee op.

Je favoriete tv programma

Heb je ook een favoriet tv programma, zo’n programma waarvan je de eerste aflevering zag en dacht “dat wil ik vaker zien!”?  Je kijkt wanneer het wordt uitgezonden, zodat je weet wanneer je de volgende aflevering kan verwachten. Stel je nou voor dat de tv zender dat programma uit zendt wanneer het toevallig uit komt. Soms een paar keer per week, soms een week niet en op hele verschillende dagen en tijden. Dan is er een grote kans dat jij geen trouwe kijker wordt, niet omdat je dat niet zou willen, maar omdat je geen idee hebt wanneer je moet kijken.
Zo werkt het met vloggen ook. Klanten die jouw vlogs leuk of interessant vinden willen weten wanneer ze weer een vlog van je kunnen verwachten, zodat ze je echt kunnen gaan volgen. En wanneer ze je vlogs regelmatig bekijken, dan kan jij een band met die klanten opbouwen.
Regelmaat is dus echt belangrijk. En of dat één keer in de twee weken is, één keer in de week, of elke dag, dat maakt niet zoveel uit, als je er maar duidelijk in bent en je klanten weten waar ze van op aan kunnen.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *